Xerrada: Primavera árabe – Siria

El 19 de junio en Plaza Catalunya intentaremos contar qué está pasando en el resto del mundo. A las 16 horas, Asaad de la ASSOCIACIÓ SÍRIO-CATALANA PER LA LLIBERTAT I DEMOCRÀCIA nos explicará un poco las cosas que están pasando en Siria. Aquí un adelanto:

L’escena siriana es tenyeix en vermell. Almenys mil persones han perdut les seves vides, i moltíssimes més estan detingudes o desaparegudes. El que se sent als carrers de Síria és el so dels trets de les forces de seguretat i els tancs de la guàrdia republicana en el seu camí cap a una altra ciutat siriana amb la finalitat de repetir les masteguessis de Daraa, Banias, Homs i …… en tota la geografia siriana. Però entre tot aquest soroll se sent una veu més forta i més poderosa: La veu de la llibertat que s’ha convertit en la paraula sagrada per a tots els sirians. Contra totes aquestes armes, el poble sirià ha usat el seu escut més potent: La voluntat de seguir aquesta lluita pacífica i gloriosa fins a aconseguir la llibertat, la democràcia i aixecar la injustícia per arribar a la siriana unida, lliure i moderna que tots volem.

La escena siria se tiñe en rojo. Al menos mil personas han perdido sus vidas, y muchísimas más están detenidas o desaparecidas. Lo que se oye en las calles de Siria es el sonido de los disparos de las fuerzas de seguridad y los tanques de la guardia republicana en su camino hacia otra ciudad siria con el fin de repetir las mascares de Daraa, Banias, Homs y …… en toda la geografía siria. Pero entre todo este ruido se oye una voz más fuerte y más poderosa: La voz de la libertad que se ha convertido en la palabra sagrada para todos los sirios. Contra todas estas armas, el pueblo sirio ha usado su escudo más potente: La voluntad de seguir esta lucha pacífica y gloriosa hasta conseguir la libertad, la democracia y levantar la injusticia para llegar a la siria unida, libre y moderna que todos queremos.

Advertisements

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: