Resum de l’Assemblea transversal #12m15mBCN del 01/04/2012

Acta:

MATÍ (continguts)

Es fa un resum de l’assemblea passada.

Es llegeix el text de continguts tal i com el vam deixar la setmana anterior. Es comencen a analitzar els punts que no es van acabar de tancar conjuntant-los amb les propostes que s’han treballat al llarg de la setmana. Es debaten llargament els petits punts on encara no estem d’acord fins a arribar al text consensuat que presentem a continuació:

Crida i reivindicacions 12M-15M // Llamada y reivindicaciones 12M-15M


CATALÀ

12M Mobilització global – Dia d’accions 15M

Sortim al carrer el 12 de maig en una manifestació popular, creativa i no violenta per seguir treballant cap a un 15 de maig en defensa de les persones!

El 15 de maig del 2011, milions de persones vam iniciar un procés de canvi social, tot donant un senyal clar i inequívoc que no som mercaderia en mans de polítics i banquers i expressant de manera pública i massiva que la democràcia representativa actual està agonitzant. La classe política i els poderosos no han entès el missatge. Malgrat les creixents mobilitzacions i el clamor del malestar del 99%, aquestes classes dirigents segueixen aprofitant la crisi per espoliar la riquesa comuna tot posant en perill la vida de les persones.

El capitalisme ha decidit cancel·lar la democràcia i ara ens governen els banquers. És evident que aquest 1% de la població és el crim legalitzat al poder. El sistema polític actual ens aboca al desastre i hem de ser el 99% els que prenem les regnes del nostre destí. Exigim poder constituent per poder recuperar la sobirania que ens pertoca. Per això, el 12 i 15 de maig, després d’un any protestant sense resposta, tornem al carrer amb unes exigències legítimes i majoritàries convocant mobilitzacions arreu i una vaga de consum.

Alguns ens hem organitzat i estem construint alternatives i solucions amb les nostres pròpies mans,  però davant la repressió i els bloquejos que se’ns imposen des de les institucions ens veiem obligats a reivindicar uns punts mínims de supervivència, ja que s’està posant en perill la integritat de la població amb unes mesures inhumanes. Així doncs, amb el fi de garantir el dret a la existència del 99%, exigim:

1. Ni un euro més per rescatar els bancs. Auditoria ciutadana del deute. No pagarem el deute il·legítim creat per aquells que van provocar la crisi.

2. Educació, sanitat i serveis públics gratuits i de qualitat. No a les retallades de la despesa pública, no a la privatització dels serveis públics.

3. Repartiment just del treball, salari digne i no a la precarització. No a la jubilació als 67 anys i retirada de la Reforma Laboral.

4. Dret garantit a l’accés a l’habitatge digne. Dació en pagament retroactiva. Parc públic d’habitatges de lloguer social. Promoció de cooperatives d’habitatge.


5. Reforma fiscal que permeti distribuir de forma justa la riquesa que produïm entre totes i tots. Renda Bàsica universal a totes les persones

Finalment, un cop consensuat el text, anem a dinar i disolvem l’assemblea per tornar-nos a ajuntar amb l’assemblea d’accions que es realitzarà a la plaça Catalunya a les 17h.

TARDA (accions)

S’inicia l’assemblea presentant el treball fet al matí i al llarg d’aquests dies. S’explica que s’hauria de buscar que les accions es lliguessin amb els punts del text de continguts per tal d’aconseguir un major credibilitat i suport ciutadà.

Es realitza una llarga pluja d’idees de possibles accions que finalment es materialitzen en els seguents grups/iniciatives/projectes:

Creació artística i tallers 12M15M

El projecte neix per donar cabuda a una sèrie d’idees creatives per promoure els continguts del document:

 • Pel punt 1, organitzar grups de gent vestits de “cobradors del frac” que vagin recorrent diferents seus bancàries exigint cobrar els diners que els banquers han estafat causant aquesta crisi
 • Pel punt 2, organitzar sesions de salut i teràpies alternatives per una banda, i ponències i classes per una altre. Realitzar-les en espais públic de forma gratuita.
 • Pel punt 5, crear bitllets de 1000 euros amb la cara de Felip puig i repartir-los.

També es pensa en organitzar uns tallers de grafisme i cartelleria per què tothom es faci les seves pròpies pancartes.

Es planteja un taller de “Reflectantes”, un grup d’acció creativa que busca elements reflectants que donguin un aire alegre i festiu a les manifestacions alhora que serveixen d’autodefensa, com ara barrets-escuts reflectants o cubs inflables platejats.

Congrés de la democràcia

Recuperant la idea de l’acampada que es va viure a plaça Catalunya, on sota el lema “La plaça esdevé Ágora” es buscava dotar de debat, presència i vida política la plaça Catalunya, es planteja la idea d’organitzar unes jornades de debats, conferències, tallers i sobretot, assemblees on els ciutadans puguin recuperar la organització i pensament polític que els partits han segrestat. Creiem que és important que tothom s’adoni del potencial que podem tenir com a humans, i és important que per això la gent aprengui a autoorganitzar-se i construir per ella mateixa, i el millor camí és la formació en grup i el pensament col·lectiu.
També s’acompanyarien les jornades amb exhibicions artístiques com podrien ser exposicions de fotografies, concerts, pintura, escultura…

Grup antirepresiu de contra-formació a la policia:

El projecte consisteix en buscar maneres de formar els mossos sobre tota la manipulació a la que estan sotmesos i sobre l’abús de poder que s’està fent.

Es planteja la idea de fer un vídeo explicant les tàctiques psicològiques que han utilitzat per reduir-los a marionetes al serveis d’un estat repressiu, buscant així que entenguin el seu paper de titelles-guardians d’un sistema corrupte i perjudicial per la societat humana.

Grup de pedagogía de manifestacions

Veient les pròximes mobilitzacions que es viuran a Barcelona, es troba útil organitzar un grup de gent que es dediqui a anar a manifestacions a informar sobre el 12m15m, repartint panflets informatiu i explicant el que es farà en aquestes mobilitzacions de maig.

Manifest de “jo dono la cara!”

Veient les actuacions de la policia secreta on, cubrint-se el rostre aprofiten l’anonimat per causar detencions inesperades o agressions a traició, es planteja la idea d’elaborar un manifest fent una crida a tothom a anar sempre a cara descoberta per evidenciar així la presència d’aquest tipus de tàctiques policial i contrarestar-les.

Occupy Media

Per tenir un major abast de difusió, es planteja la idea que es va viure a Atenes d’usar les televisions públiques per emetre una crida al 12m15m. Es parla d’una llei que permet als ciutadans fer us dels mitjans públics. No es conèix exactament la llei, però s’insinua que indica que un cop a l’any la gent pot reclamar fer us pròpi de la televisió pública. S’acorda buscar i estudiar aquesta llei i si no funciona buscar altres mitjans més directes d’emetre un comunicat per mitjans públics oficials.

Es parla també d’altres idees. Sobretot es remarca que ha de ser una manifestació festiva i no violenta on tothom surti al carrer i on petits, grans, families, gent d’aquí, d’allà, etc. puguin sortir al carrer a demostrar la seva indignació i a demostrar que som molts i que tenim les coses clares.

Es remarca que és molt important la cooperació amb altres grups i col·lectius per ser aquest 99% els que sortim al carrer. Es parla de treballar amb el forum social català, el grup de consulta popular, etc.

Es parla també, sense arribar a res concret, de fer pancartes amb globus d’heli per tal d’aconseguir pancartes aerees, de organitzar grups de batukada per la manifestació del 12, de fer impremtes mòvils per anar repartint cartells, de posar segells el bitllets d’euros per difondre el 12M15M…

Un cop acabat el tema, es passa al següent punt de l’assemblea, creat espontaneament per la pròpia assemblea, que es troba amb la necessitat de reflexionar sobre els fets ocurreguts a la vaga del 29 de març.

Punt 2. Reflexions i valoracions sobre el 29M

S’obre un torn de paraules perquè la gent expressi les seves opinions i poguem així reflexionar col·lectivament sobre el que va passar en la jornada de vaga general del 29 de març

 • Des de premsa, proposen fer un comunicat col·laboratiu, passada la setmana santa, sobre els fets transcorreguts el 29M. Es parlarà en la pròxima reunió de la trobada de grups de comunicació (TrobadaCom) que es realitzarà aquest diumenge 15 després de l’Assemblea 12M 15M.
 • Quan la policia carrega, es molt important que ens mantinguem unides! Ells el que busquen és crear caos per poder carregar indiscriminadament amb total descontrol. Si Mantenim la calma i anem juntes caminant (mai corrent) és encara més evident l’extrema violència injustificada que estan duent a terme
 • Stop bales de goma! Son molt perilloses! Aquest sistema no ens vol i anirà a per nosaltres
 • Felip puig vol més drets d’actuació dels mossos, buscant poder utilitzar gas lacrimògen lliurament perquè veuen que som molts i ens ténen por!
 • Jo acuso a Felip puig i a Fernández Diaz de violents! Ells si que són violents! Van causar molts ferits contra gent que estàvem tranquilament a la plaça catalunya, van fer molt mal a molta gent i el gas feia molts anys que van dir que mai més en veuriem a Espanya! Estem tornant a la època a la que jo vaig lluitar per evitar, i em trobo altre cop al mateix lloc després de tot el que ja vam aconseguir! No podem permetre tornar enrera!
 • La vaga va ser un gran èxit que va convocar a moltissima gent. A les pròximes mobilitzacions és important que la gent surti al carrer, no podem permetre que ens trenquin les manifestacions!
 • Jo no estic d’acord amb l’actuació de grups que van atacar a la policia i altres coses i després es van protegir amb la gent de la manifestació. Si volen fer violència que la facin,però que no ens facin servir d’escuts humans. No poden aprofitar-se de la gent que es vol manifestar pacificament per protegir els seus actes. Siguin secretes, pagats per la policia o siguin qui siguin, no hem de permetre que ens utilitzin així! Hem unit banderes, som molta gent, això és molt gran! No poden dissoldre així una mani, qui vulgui fer aquestes coses, que ho faci cuan ha acabat la manifestació, no durant!
 • Jo recomano mirar el videos i veure qui son els que exerceixen violència. La violència és el que van fer carregant contra manifestants pacifics a la plaça catalunya! Això és terrorisme d’estat! Hem d’exigir la dimissió de felip Puig!
 • Hi va haver infiltrats que van incitar a la violència, perquè això és el que li interessa al govern! Així aconsegueixen deslegitimar el moviment i instaurar cada cop més un estat policial!
 • La no violència no és un objectiu, és un mitjà. La violència l’únic que pot aconseguir és fer augmentar l’estat policial, ja que ténen una excusa clara per fer-ho i no la deixaran escapar. Ells sempre buscaran la confrontació, hem d’evitar-la, perquè si ells carreguen sense cap motiu, això es veu. Un exemple clarissim és el 27M (desallotjament pl. Catalunya) on després de les càrregues, totes les places d’espanya es van omplir més que mai, perquè la gent va veure que la policia carregava contra manifestants pacífics i s’hi sentien identificats. Jo defenso la lluita armada no violenta: les nostres armes són les comunicacions lliures (contrainformació), la creativitat, la imaginació, la mobilització ciutadana, els bloquejos, els boicots… Ells són “robocops” armats amb porres i armes de foc i protegits amb armadures…La violència és el seu terreny, i juguen en el seu terreny la derrota és fàcil… si els portem al nostre tarreny els desarmem, i si carreguen la gent surt en massa al carrer.
 • Un grup de gent està fent una recollida de firmes on busquen recollir 100.000 firmes contra la impunitat policial, per tal que no puguin utilitzar bales de goma, gasos lacrimògens, porres extensibles…
 • Hem de desenvolupar estratègies d’actuació en cas de violència. Hi ha protocols que ja es van desarrollar l’any passat, com ara dur sempre un globus groc a sobre i inflar-lo cuan vegis que hi ha problemes, seure a terra en resistència pacifica per evidenciar els infiltrats…

Finalment, s’obre un torn obert de paraules per aquelles intervencions importants que no hagin pogut tenir cabuda en la assemblea:

 • Hem de denunciar el corralito de la caixa a la classe treballadora. Han robat estalvis a gent, sobretot a gent gran. Hem creat la plataforma estafabanca per denunciar aquests fets
 • Vull denunciar l’anti-projecte de llei de transparència que estan fent! Hi ha moltes trampas, com ara que no s’aplica a coses relacionades directament amb l’estat. Diuen que deixen 15 dies per participar aportant idees però és un text molt complicat i a sobre la web no funciona, normalment. No s’aplica als partits polítics i la informació que hauria de ser pública està sent retinguda, com ara les relacions exteriors. La població hauria de tenir accés a la informació sobre les relacions exteriors de l’estat, així com les relacions amb l’església que no ténen cap tipus de transparència

Es conclou l’assemblea recordant que el diumenge 15 hi haurà l’assemblea transversal ordinària a les 12h al costat de la glorieta del parc de la ciutadella i una assamblea extraordinària per resumir i posar en comú tot el treball fet pel 12M15M de Barcelona a les 17h. a la plaça de Catalunya.

[CAS]


MAÑANA (contenidos)

Se hace un resumen de la asamblea pasada.

Se lee el texto de contenidos tal y como lo dejamos la semana anterior. Se empiezan a analizar los puntos que no se acabaron de cerrar conjuntándolos con las propuestas que se han trabajado a lo largo de la semana. Se debaten largamente los pequeños puntos donde todavía no estamos de acuerdo hasta llegar al texto consensuado que presentamos a continuación:

CASTELLANO

12M Movilización global – dia de acciones 15M

Salgamos a la calle el 12 de mayo en una manifestación popular, creativa y no violenta para seguir trabajando hacia un 15 de mayo en defensa de las personas!

El 15 de mayo del 2011, millones de personas empezamos un proceso de cambio social, dando una señal clara e inequívoca de que no somos mercancía en manos de políticos y banqueros, expresando de manera pública y masiva que la democracia representativa actual está agonizando. La clase política y los poderosos no han entendido el mensaje. A pesar de las crecientes movilizaciones y el clamor del malestar del 99%, estas clases dirigentes siguen aprovechando la crisis para expoliar la riqueza común poniendo en riesgo la vida de las personas.

El capitalismo ha decidido cancelar la democracia i ahora nos gobiernan los banqueros. Es evidente que este 1% de la población es el crimen legalizado en el poder. El sistema de partidos nos aboca al desastre i tenemos que ser el 99% los que tomemos las riendas de nuestro destino. Exigimos poder constituyente para poder recuperar la soberania que nos pertenece. Por eso, el 12 y 15 de mayo, después de un año protestando sin respuesta, volvemos a la calle con unas exigencias legítimas y mayoritarias convocando movilizaciones por todas partes y una huelga de consumo.

Algunos nos hemos organizado y estamos construyendo alternativas y soluciones con nuestras propias manos, pero ante la represión y los bloqueos que se nos imponen desde las instituciones nos vemos obligados a reivindicar unos puntos mínimos de supervivencia, puesto que se está poniendo en peligro la integridad de la población con unas medidas inhumanas. Así pues, con el fin de garantizar el derecho a la existencia del 99%, exigimos:

1. Ni un euro más para rescatar a los bancos. Auditoría ciudadana de la deuda. No pagaremos la deuda ilegítima creada por aquellos que provocaron la crisis.

2. Educación y sanidad públicas, gratuitas y de calidad. No a los recortes del gasto público, no a la privatización de los servicios públicos.

3. Reparto justo del trabajo, salario digno y no a la precarización. No a la jubilación a las 67 y retirada de la Reforma Laboral.

4. Derecho garantizado al acceso a una vivienda digna. Dación en pago retroactiva. Parque de viviendas de alquiler social. Promoción de cooperativas de vivienda.

5. Reforma fiscal que permita distribuir de forma justa la riqueza que producimos entre todos y todas. Renta Básica universal para todas las personas.

Finalmente, un golpe consensuado el texto, vamos a comer y disolvemos la asamblea para volvernos a juntar con la asamblea de acciones que se realizará en la plaza Catalunya a las 17h.


TARDE (acciones)

Se inicia la asamblea presentando el trabajo hecho por la mañana y a lo largo de estos días. Se explica que se tendría que buscar que las acciones se ligaran con los puntos del texto de contenidos para conseguir un mayor credibilidad y apoyo ciudadano.

Se realiza una larga lluvia de ideas de posibles acciones que finalmente se materializan en los *seguents grupos/iniciativas/proyectes:

Creación artística y talleres 12M15M

El proyecto nace para dar cabida a una serie de ideas creativas para #promover los contenidos del documento:

– Por el punto 1, organizar grupos de gente vestidos de “cobradores del frac” que vayan recorriendo diferentes suyos bancarias exigiendo cobrar el dinero que los banqueros han estafado causando esta crisis
– Por el punto 2, organizar sesiones de salud y terapias alternativas por un lado, y ponencias y clases por una otro. Realizarlas en espacios público de forma gratuita.
-Por el punto 5, crear billetes de 1000 euros con la cara de Felip Puig y repartirlos.

También se piensa al organizar unos talleres de grafismo y cartelería por qué todo el mundo se haga sus propias pancartas.
Se plantea un taller de “Reflectantes”, un grupo de acción creativa que busca elementos reflectantes que den un aire alegre y festivo en las manifestaciones a la vez que sirven de autodefensa, como por ejemplo sombreros-escudos reflectants o cubos hinchables plateados.

Congreso de la democracia

Recuperando la idea de la acampada que se vivió en plaza Catalunya, donde bajo el lema “La plaça esdevé Àgora” se buscaba dotar de debate, presencia y vida política la plaza Catalunya, se plantea la idea de organizar unas jornadas de debates, conferencias, talleres y sobre todo, asambleas donde los ciudadanos puedan recuperar la organización y pensamiento político que los partidos han secuestrado. Creemos que es importante que todo el mundo se dé cuenta del potencial que podemos tener como humanos, y es importante que por eso la gente aprenda a autoorganizarse y construir por ella misma, y el mejor camino es la formación en grupo y el pensamiento colectivo.
También se acompañarían las jornadas con exhibiciones artísticas como podrían ser exposiciones de fotografías, conciertos, pintura, escultura…

Grupo antirepresivo de contra-formación a la policía:

El proyecto consiste al buscar maneras de formar los mozos sobre toda la manipulación a la que están sometidos y sobre el abuso de poder que se está haciendo.
Se plantea la idea de hacer un vídeo explicando las tácticas psicológicas que han utilizado para reducirlos a marionetas al servicios de un estado represivo, buscando así que entiendan su papel de títeres-guardianes de un sistema corrupto y perjudicial por la sociedad humana.

Grupo de pedagogía de manifestaciones

Viendo las próximas movilizaciones que se vivirán en Barcelona, se encuentra útil organizar un grupo de gente que se dedique a ir a manifestaciones a informar sobre el 12m15m, repartiendo octavillas informativas y explicando el que se hará en estas movilizaciones de mayo.

Manifiesto de “yo doy la cara!”

Viendo las actuaciones de la policía secreta donde, cubriendose el rostro aprovechan el anonimato para causar detenciones inesperadas o agresiones a traición, se plantea la idea de elaborar un manifiesto haciendo un llamamiento a todo el mundo a ir siempre a caro descubrimiento para evidenciar así la presencia de este tipo de tácticas policial y contrarrestarlas.

Occupy Media

Para tener un mayor alcance de difusión, se plantea la idea que se vivió en Atenas de usar las televisiones públicas para emitir un llamamiento al 12m15m. Se habla de una ley que permite a los ciudadanos hacer os de los medios públicos. No se conoce exactamente la ley, pero se insinúa que indica que un golpe al año la gente puede reclamar hacer uso propio de la televisión pública. Se acuerda buscar y estudiar esta ley y si no funciona buscar otros medios más directos de emitir un comunicado por medios públicos oficiales.

Se habla también otras ideas. Sobretodo se remarca que tiene que ser una manifestación festiva y no violenta donde todo el mundo salga a la calle y dónde pequeños, grandes, familias, gente de aquí, de allá, etc. puedan salir a la calle a demostrar su indignación y a demostrar que somos muchos y que tenemos las cosas claras.
Se remarca que es muy importante la cooperación con otros grupos y colectivos para ser este 99% los que salimos a la calle. Se habla de trabajar con el forum social catalán, el grupo de consulta popular, etc.
Se habla también, sin llegar a nada concreto, de hacer pancartas en globo de helio para de conseguir pancartas aereas, de organizar grupos de batukada por la manifestación del 12, de hacer imprentas móviles para ir repartiendo carteles, de poner sellos el billetes de euros para difundir el 12M15M…

Un golpe acabado el tema, se pasa al siguiente punto de la asamblea, creado espontáneamente por la propia asamblea, que se encuentra con la necesidad de reflexionar sobre los hechos ocurridos en la huelga del 29 de marzo.

Punto 2. Reflexiones y valoraciones sobre el 29M

Se abre un turno de palabras porque la gente exprese sus opiniones y podamos así reflexionar colectivamente sobre el que pasó en la jornada de huelga general del 29 de marzo

– Desde prensa, proponen hacer un comunicado colaborativo, pasada la semana santa, sobre los hechos transcurridos el 29M. Se hablará en la próxima reunión del encuentro de grupos de comunicación (TrobadaCom) que se realizará este domingo 15 despues de la asamblea 12M 15M.
– Cuando la policía carga, se muy importante que nos mantengamos unidas! Ellos el que buscan es crear caos para poder cargar indiscriminadamente con total descontrol. Si Mantenemos la calma y vamos juntas andando (nunca corriendo) es todavía más evidente la extrema violencia injustificada que están llevando a cabo
– Stop balas de goma! Son muy peligrosas! Este sistema no nos quiere e irá a por nosotros
Felip Puig quiere más derechos de actuación de los mozos, buscando poder utilizar gas lacrimógeno entrega porque ven que somos muchos y nos tienen miedo!
– Yo acuso a Felip Puig y a Fernández Diaz de violentos! Ellos si que son violentos! Causaron muchos heridos contra gente que estábamos tranquilamente en la plaza Catalunya, hicieron mucho daño a mucha gente y el gas hacía muchos años que dijeron que nunca más en veriamos en España! Estamos volviendo a la época a la que yo luché para evitar, y me encuentro otro golpe en el mismo lugar después de todo el que ya conseguimos! No podemos permitir volver atrás!
– La huelga fue un gran éxito que convocó a muchisima gente. A las próximas movilizaciones es importante que la gente salga a la calle, no podemos permitir que nos rompan las manifestaciones!
– Yo no estoy de acuerdo con la actuación de grupos que atacaron a la policía y otras cosas y después se protegieron con la gente de la manifestación. Si quieren hacer violencia que la hagan,pero que no nos usen de escudos humanos. No pueden aprovecharse de la gente que se quiere manifestar pacíficamente para proteger sus actos. Sean secretas, pagados por la policía o sean quién sean, no tenemos que permitir que nos utilicen así! Hemos unido banderas, somos mucha gente, esto es muy grande! No pueden disolver así una mande, quien quiera hacer estas cosas, que lo haga *cuan ha acabado la manifestación, no durando!
– Yo recomiendo mirar el videos y ver quien sueño los que ejercen violencia. La violencia es el que hicieron cargando contra manifestantes pacíficos en la plaza Catalunya! Esto es terrorismo de estado! Tenemos que exigir la dimisión de Felip Puig!
– Hubo infiltrados que incitaron a la violencia, porque esto es el que le interesa en el gobierno! Así consiguen deslegitimar el movimiento e instaurar cada vez más un estado policial!
– La no violencia no es un objetivo, es un medio. La violencia el único que puede conseguir es hacer aumentar el estado policial, puesto que tienen una excusa clara para hacerlo y no la dejarán escapar. Ellos siempre buscarán la confrontación, tenemos que evitarla, porque si ellos cargan sin ningún motivo, esto se ve. Un ejemplo clarisimo es el 27M (desalojo pl. Catalunya) donde después de las cargas, todas las plazas de españa se llenaron más que nunca, porque la gente vio que la policía cargaba contra manifestantes pacíficos y se sientan identificados. Yo defiendo la lucha armada no violenta: nuestras armas son las comunicaciones libres (contrainformación), la creatividad, la imaginación, la movilización ciudadana, los bloqueos, los boicots… Ellos son “robocops” armados con porras y armas de fuego y protegidos con armaduras…La violencia es su terreno, y juegan en su terreno la derrota es fácil… si los traemos a nuestro *tarreny los desarmamos, y si cargan la gente sale en masa a la calle.
– Un grupo de gente está haciendo una recogida de firmas donde buscan recoger 100.000 firmas contra la impunidad policial, para que no puedan utilizar balas de goma, gases lacrimógenos, porras extensibles…
-Tenemos que desarrollar estrategias de actuación en caso de violencia. Hay protocolos que ya se van desarollar el año pasado, como por ejemplo llevar siempre un globo amarillo encima e hincharlo *cuan veas que hay problemas, sentar en tierra en resistencia pacifica para evidenciar los infiltrados…

Finalmente, se abre un turno abierto de palabras por aquellas intervenciones importantes que no hayan podido tener cabida en la asamblea:

– Tenemos que denunciar el corralito de la caja a la clase trabajadora. Han robado ahorros a gente, sobre todo a gente mayor. Hemos creado la plataforma estafabanca para denunciar estos hechos
– Quiero denunciar el anti-proyecto de ley de transparencia que están haciendo! Hay muchas trampas, como por ejemplo que no se aplica a cosas relacionadas directamente con el estado. Dicen que dejan 15 días para participar aportando ideas pero es un texto muy complicado y encima la web no funciona, normalmente. No se aplica a los partidos políticos y la información que tendría que ser pública está siendo retenida, como por ejemplo las relaciones exteriores. La población tendría que tener acceso a la información sobre las relaciones exteriores del estado, así como las relaciones con la iglesia que no tienen ningún tipo de transparencia

Se concluye la asamblea recordando que el domingo 15 habrá la asamblea transversal ordinaria a las 12h al lado de la glorieta del parque de la ciutadella i una asamblea extraordinaria para resumir y poner en comun todo el trabajo hecho para el 12m15m de Brcelona a las 17h. En plaza de Catalunya.

Advertisements

4 Trackbacks to “Resum de l’Assemblea transversal #12m15mBCN del 01/04/2012”

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: