Acta assemblea 12m15mBCN 15/01/2012

[CAT] castellano debajo
MATÍ
Primer de tot es llegeix l’acta anterior.
Es debaten altres possibles accions que es podrien organitzar o que ja s’estan treballant i es comenta la idea de fer una roda de premsa per informar sobre el 12M15M de Barcelona
Es planteja la necessitat de prepara la dinamització de l’assamblea general de 12m15mBCN que hi haurà a la tarda i es fa un breu ordre del dia:
1 convocatòria
2 contingut general i grups de treball
3 12M
4 15M
5 Congrés dels pobles
6 Maig global (context internacional)
Es plantegen 3 necessitats a cobrir abans de l’assemblea:
– Reorregut de la mnifestació
– Grups de pacificació
– Inhibidors de freqüència policials
Recorregut
Es debat llarga i extensament sobre el tema del recorregut.
Pressuposem que els barris s’organitzarant en columnes per anar cap al punt de trobada de la manifestació, com van fer el 15 d’Octubre i altres vegades.
Es planteja que la hora no pot ser ni molt d’hora per que els barris tinguin temps de fer les columnes ni molt tard perquè no sens faci de nit. Les 18 seria una bona hora
Es planteja la necessitat d’una manifestació unitària on poder convocar a la gent i on sentir que som moltes les persones que volem un canvi
Es plantegen possibles recorreguts:
– Sortir de plaça Catalunya, pujar per Passeig de Gràcia, girar per Diagonal, baixar per passeig de Sant Joan, agafar Gran Via i tornar a la plaça.
– Es planteja centrar la manifestació en les columnes i acabar en una concentració.
– Es planteja sortir dels Jardinets de Gràcia per baixar cap a plaça Catalunya.
– Es planteja que aquest recorregut podria ser massa curt per tota la gent que s’espera
Es planteja que serà una manifestació molt gran i que necessitem carrers molt amples per poder aconseguir que avançi. S’enumeren les principals vies de Barcelona on es podria acollir aquesta gran manifestació:
Passeig de gràcia, Diagonal, Gran Via… es parla que també es podria utilitzar Marina si volem evitar el Passeig de Sant Joan
Es planteja dividir la manifestació en blocs temàtics per aconeguir cobrir més vies i espais, i dividir també la policia.
Es planteja que poden intentar rebentar la manifestació i de com podriem organitzar-nos per evitar-ho, però finalment decidim que el dret a manifestació ens empara per davant de qualsevol cosa, i que no podem organitzar una mani pensant en què farà la policia perquè és predisposar-nos a la por.
Es plantegen els objectius de la manifestació, que podrien treure a tothom al carrer, tornar a recuperar carrers i places.
Finalment es consensua que el recorregut de la mani es tractarà a la pròxima assamblea transversal de 12m15mBCN que serà diumenge 22 a les 12h.
No obstant, si que creiem indispensables treure d’aquí el punt de convocatòria.
Es  consensa portar dues opcions la la assemblea de la tarda per decidir allà:
18 a plaça Catalunya
18 a Jardinets de gràcia
PROS I CONTRAS
Catalunya
Pros:
Gran disponibilitat de transport
Simbolisme de la plaça
Facilitat de convocatòria i identificació
Contras:
Espai limitat (es pot provocar un embut)
Jardinets
Pros:
Gran espai
Gran llibertat de recorregut
Contras:
Perdua del simbolisme
Menys transport que catalunya
Grups de pacificació
Es planteja la possibilitat de crear grups o estratègies de pacificació.
Es parla de clowns armys, grups de gent disfressada que creen un ambient festiu i calmen els anims en cas de conflicta, ja que poden actuar de forma més distesa increpant a policies i actes violents escudats en el personatge.
Es parla també del grup de reflectantes que s’està organitzant per donar una cobertura festiva i defensiva amb humor que està organitzant-se cada dissabte a l’espai Can Batlló en uns tallers creatius que es realitzen a partir de les 11 del matí fins a les 8 de la tarda.
Es parla també d’esratègies populars, com ara inflar globus grocs si hi ha conflicte per visibilitzar els punts problamàtics o bé seure en cas de trobar-nos davant d’infiltrats per deixar-los en evidència.
El més important és que la convocatòria sigui no violenta, com ja hem especificat a la crida.
Inhibidors de freqüència
Davant de les noves eines policials, es proposa fer una crida a la gent que viu al centre de deixar el seu wifi obert per poder permetre a la gent que twitteja o fa streaming trobar xarxes de forma ràpida des d’on informar i comunicar.
Finalment, decidim anar a dinar per poder-nos reunir a les 16 per ultimar la dinamització de la assemblea.
TARDA
ASSEMBLEA GENERAL DEL GRUP TRANSVERSAL 12m15mBCN 2012.04.15
Ordre del dia:
BLOC A: Informacions del grup transversal de 12m15m
0. contextualització
1. Convocatòria del 12M15M
2. Continguts: grups
3. 12M
4. 15M
5. Congrés dels pobles
6. maig Global
BLOC B: Altres propostes y debat
BLOC C: Torn obert
******************************
BLOC A. Informacions del grup transversal de 12m15m
0. Contextualització
Des de fa 6 setmanes un grup de persones ens hem anat reunint a partir d’una convocatòria que va sortir de la comissió internacional de Barcelona i l’espai de Coordinació en unes assemblees transversals per preparar el 12 i 15 de maig de Barcelona. Ens reunim cada diumenge al costat de la glorieta del parc de la ciutadella a les 12h. i es realitzarà una segona assemblea general el 6 de maig a plaça Catalunya per informar de tot el treball realitzat.
En aquesta assemblea busquem exposar la feina feta fins ara i conjuntar amb altres propostes que puguin haver.
1. Convocatòria del 12M15M
Es presenten les dues propostes per a la convocatòria del 12 de maig. Finalment es consensua la següent:
Dissabte 12 de maig a les 18h a plaça Catalunya
El recorregut es tractarà en la pròxima assemblea 15M15M (diumenge 22 al migdia, al Parc de la Ciutadella)
2. Continguts i projectes pel 12M15M
Es llegeix la convocatòria de crida al 12M15M
Tallers 12M15M
 • Grafisme: està treballant en stencils (tallers que es penjaran per la ciutat, però que no tacaran les parets, per la qual cosa són més ecològics), tallers de teatre, música. Aquests tallers es plantegen per fer a l’edifici 15O, encara que es vol també fer-ne algun a la plaça per anar fent crida a la movilització des de espais públics
 • Des de les jornades “como acabar con el mal”, dinamitzades pel col·lectiu enmedio, se buscat una continuïtat i s’està treballant en 3 àrees:
 • Reflectants
 • Accions fotogràfiques
 • Tour de bancs.
Info del grup del col · lectiu Enmedio: http://enmedio.info
Tallers antirepressius:
S’està treballant en la idea de regalar als Mossos una còpia del documental “El joc de la mort”, que tracta sobre els susceptibles que som les persones a escoltar la veu del comandament.
També es vol realitzar una mostra fotogràfica amb imatges que no surten en els mitjans de les manifestacions.
Congrés dels pobles
Hem estat treballant tot l’any i val la pena debatre sobre el resultat d’aquest treball, per això hàgim plantejat aquest “congrés dels pobles”. Es tracta d’un un congrés amb xerrades i actes amb continguts. A més, hi haurà una secció que hem anomenat “pòsters”: cada grup de treball tindrà una pancarta i podrà crear debat amb qui ho desitgi.
Programa:
Dia 11 a la tarda i dia 13 tot el dia: hi haurà xerrades i conferències.
Dia 12 al matí: hi haurà sessió de “posters”
No està consensuat si el dia 14 farem o no sessió.
La propera reunió per preparar el Congrés dels pobles és el dimecres 18 a Plaça catalunya. Es necessita la participació de la gent: no només persones que vagin a donar xerrades, sinó també dinamitzadors. Se’ns pot contactar tamb é al mail 12M15MBCN@gmail.com
Volem també que en aquest “Congrés dels Pobles” hi hagi un punt de trobada per a noves persones que es vulguin involucrar.
(per a més informació sobre aquests grups projectes podeu consultar l’acte anterior)
6. Maig Global
Durant el mes de maig hi ha moltes mobilitzacions a nivell intenacional:
La 7 ª Biennal de Berlín: Està dedicada als moviments 15M, Occupy … Tota l’exposició serà gratuïta. Hi ha una planta de l’edifici disponible perquè treballem allà.Serà un espai de trobada. Tenim allotjament i menjar i de fet, la Comissió Cuina ja ha confirmat que anirà a fer paella.
Arribada de les Marxes a París:
El dia 21 d’abril arriben les marxes a París. Es tracta d’unes marxes que han sortit d’altres llocs de França cap a la Capital i arribaran coïncidint amb les eleccions franceses.
El dia 1 de maig (may day) és el dia del treballador, amb numbroses vagues convocades per Estats Units i una molt forta mobilització del moviment Occupy
    Àgora Atenes:
El moviment de les marxes va començar fa temps: primer va ser la marxa a Madrid, després la marxa a Brussel · les, i ara hi ha una marxa en curs que va sortir a Niça i arriba a Atenes el 5 de maig. Del 5 al 15 de maig es realitzarà Àgora Atenes.
Marxa del milió“: El 6 de maig a Rússia hi ha una convocatòria que vol treure a un milió de persones al carrer.
El 12 de maig es realitzaran mobilitzacions no només a Barcelona, sinó a tot el món.
Bloccupy Frankfurt: Els dies 16, 17 i 18 de maig són dies de mobilització en Frankfort, on hi ha les oficines del Banc Central Europeu i l’FMI, tot dins el barri de negocis de la ciutat. Ens han convidat a participar. Bloccupy Frankfort ve de moviments més clàssics i volen iniciar el moviment amb aquesta acció. El programa és:
1 maig realitzen una primera mobilització
16 i 17: acampada
18: resta d’esdeveniments
Es porta treballant en aquest projecte 5 mesos. Qui vulgui participar, pot informar-se millor a: comisiointernacional@gmail.com i al web de Bloccupy Frankfurt: http://blockupy-frankfurt.org/es
S’obre un torn de paraula per valorar aquest bloc:
– El dia 4 a Vila de Cavalls s’iniciarà una marxa pels pobles del Vallès, per arribar el dia 12 a la manifestació. La idea és entrar per la meridiana i coordinar-se amb barris per arribar en columna a Plaça Catalunya.
– La Comissió de salut s’està preparant per prestar assistència sanitària durant el 12m15m.
– La Plataforma d’Afectats per la Hipoteca realitzarà accions en barris davant de bancs que han desnonat a famílies. Tenen previstes de 50 a 60 accions per al 12 de maig.
– Mataró farà també accions 12M15M. L’assemblea està treballant cada diumenge per preparar-les. Es convida a la gent de la comarca a sumar.
BLOC B: Debat
(Cada punt d’aquesta secció és una intervenció)
– Falta un lema per a la manifestació que sigui incloent. Se’ns vol etiquetar, com si fóssim un partit i no ho som. Suggereixo un lema que sigui inclusiu, com “un món millor és possible”.
– Suggereixo retirar del text de la convocatòria “retirada de la reforma laboral” i canviar-lo per “retirada de les reformes laborals”, ja que són diverses reformes, no només una.
– Suggereixo afegir a “no volem pagar aquesta crisi” la frase “que ells han creat”.
– Suggereixo retirar la paraula “gratuïts” de la frase “serveis gratuïts i de qualitat”, ja que dóna la sensació que els volem gratis, quan en realitat i als etamos pagant.Suggereixo canviar “repartició del treball” per “repartició de la riquesa”.
– Aquest text de la convocatòria és un punt de partida, convidem a cada grup a fer el seu propi crida.
Suggereixo no parlar de “treball”. Treballar per generar economia és absurd.
– Durant aquest any s’han anat treballant diferents línies d’alternatives per què no fer una assemblea final després del 12M15M per parlar de totes aquestes alternatives i que així la gent pugui conèixer les alternaticas d’autogestió?
– S’ha parlat de la Biennale. Cal saber que el mercat de l’art és dels mercats en què es blanqueja més diners a tot el món.
La idea d’aquest text és que sigui un eix per mobilitzar en aquest període, no és una carta final. Seria una bona idea fer un vídeo per cada punt de les reivindicacions.
– Suggereixo incloure com un dels punts de les reivindicacions una denúncia de la repressió i la reforma del codi penal.
– Suggereixo incloure una menció al treball reproductiu i de les cures, que està reconegut laboralment. Les dones amb la crisi han d’assumir més càrrega (guarderies, cura de malalts, etc.,)
– No podem debatre la proposta de continguts eternament.
– Suggereixo afegir com a punt de denúncia la cursa armamentística: parlar de Líbia, Síria …
Proposta de treballar en un document comú, un gdocs on puguem fer aportacions i suggeriments. El document es pot publicar al bloc 12M15M amb enllaç a aquest gdocs.
Continuem amb les intervencions:
– No oblidem per què estem aquí: per la lluita dels nostres drets civils. Per trencar amb la lògica de la por les paraules han de ser inclusives. Som un moviment pacífic i inclusiu i hem de demostrar que no tenim por. No pretenguem bolcar totes les reivindicacions que volem realitzar en el 12M.
– Aquest divendres vaig sortir a penjar uns cartells i ens van denunciar. Volen evitar tot tipode mobilització. Proposo que pengem les pancartes en els nostres balcons, perquè allà no podran prendre’ns-les.
– Sugiereixo que el 12M15 estiguem a la plaça per fer coses, no per parlar. Sempre parlem, i la gent ja té les seves idees; hem de pensar la plaça com un espai per organitzar-nos i fer coses. Jo no vull parlar a la plaça.
– Hi ha gent que diu que això de parlar és pesat, però s’estan expressant desitjos. El primer que fa la repressió és suprimir els desitjos,
– El dia 12 hem de ser una mica concrets amb les reivindicacions. Respecte a les puntualitzacions de companys anteriorment, suggereixo inserir les frases “defensa de drets democràtics i no a l’escalada repressiva” i “economia de les cures”.
Suggeriment de fer crida sense punts concrets.
Es recorda que això és només una exposició de les idees que s’han anat recollint en les reunions dels diumenges al matí a Ciutadella. Si algú volem participar, pot assistir allí a les 12hrs. els diumenges. Les actes es van a anar pujant a la web. Es recorden els canals:
Twitter: 12M15MBCN
Facebook: 12M15MBCN
Web: 12M15M.acampadadebarcelona.org
Continuen les intervencions:
– Volem un altre sistema, i perquè això es produeixi necessitem una estratègia intel·ligent.
– El proper dia 19 a les 19hrs. el grup de reforma del sistema electoral realitzarà una xerrada sobre la llei de transparència. Serà al Pati Llimona (darrere l’Ajuntament).
– Hem de tornar a pronunciar en contra de la violència. El 29m ha fet molt de mal dins el moviment. Una gran part de la població sap que cal canviar alguna cosa però no estan d’acord amb la violència. Després de la neteja de Catalunya ho teníem clar i ara hauríem de dir-ho de nou.
Es dóna per finalitzada l’assemblea.
+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++
[CAS]
MAÑANA:
Primero de todo se lee el acta anterior.
Se debaten otras posibles acciones que se podrían organizar o que ya se están trabajando y se comenta la idea de hacer una rueda de prensa para informar sobre el 12M15M de Barcelona.
Se plantea la necesidad de preparar la dinamización de la Asamblea General de 12m15mBCN que se realizará por la tarde y se hace un breve orden del día:
1 convocatoria
2 contenido general y grupos de trabajo
3 12M
4 15M
5 Congreso de los pueblos
6 Mayo global (contexto internacional)
Se plantean 3 necesidades a cubrir antes de la asamblea:
 • Recorrido de la manifestación
 • Grupos de pacificación
 • Inhibidores de frecuencia policiales
Se debate larga y extensamente sobre el tema del recorrido.
Presuponemos que los barrios se organizarán en columnas para ir hacia el punto de encuentro de la manifestación, como hicieron el 15 de Octubre y otras veces.
Se plantea la necesidad de una manifestación unitaria donde poder convocar a la gente y donde sentir que somos muchas las personas que queremos un cambio.
Se plantean posibles recorridos:
– Salir de plaza Catalunya, subir por Paseo de Gracia, girar por Diagonal, bajar por paseo de Sant Joan, coger Gran Vía y volver a la plaza.
– Se plantea centrar la manifestación en las columnas y terminar en una concentración.
– Se plantea salir de los Jardinets de Gràcia para bajar hacia plaza Catalunya.
– Se plantea que este recorrido podría ser demasiado corto para toda la gente que se espera
Se plantea que será una manifestación muy grande y que necesitamos calles muy anchas para poder conseguir que avance. Se enumeran las principales vías de Barcelona donde se podría acoger esta gran manifestación:
Paseo de gracia, Diagonal, Gran Vía … se habla de que también se podría utilizar Marina si queremos evitar el Paseo de San Juan
Se plantea dividir la manifestación en bloques temáticos para conseguir cubrir más vías y espacios, y dividir también la policía.
Se plantea que pueden intentar reventar la manifestación y de cómo podríamos organizarnos para evitarlo, pero finalmente decidimos que el derecho a manifestación nos ampara por delante de cualquier cosa, y que no podemos organizar una mani pensando en qué hará la policía para es predisponernos al miedo.
Se plantean los objetivos de la manifestación, que podrían sacar a todo el mundoen la calle, volver a recuperar calles y plazas.
Finalmente se consensúa que el recorrido de la manifestación se tratará en la próxima asamblea transversal de 12m15mBCN que será el domingo 22 a las 12h.
No obstante, si que creemos indispensables sacar de ahí el punto de convocatoria.
Se consensúa llevar dos opciones la la asamblea de la tarde para decidir allí:
18 en plaza Catalunya
ó
18 en Jardines de gracia
Pros Y Contras
Cataluña
 • Pros:
Gran disponibilidad de transporte
Simbolismo de la plaza
Facilidad de convocatoria e identificación
 • Contras:
Espacio limitado (se puede provocar un embudo)
Jardinets
 • pros:
gran espacio
Gran libertad de recorrido
 • contras:
Pérdida del simbolismo
Menos transporte que cataluña
Grupos de pacificación
Se plantea la posibilidad de crear grupos o estrategias de pacificación.
Se habla de clowns armys, grupos de gente disfrazada que crean un ambiente festivo y calman los animos en caso de conflictos, ya que pueden actuar de forma másdistendida increpando a policías y actos violentos escudados en el personaje.
Se habla también del grupo de reflectantes que se está organizando para dar una cobertura festiva y defensiva con humor que está organizándose cada sábado en el espacio Can Batlló en unos talleres creativos que se realizan a partir de las 11 de la mañana hasta las 8 de la tarde.
Se habla también de esratègies populares, como inflar globos amarillos si hayconflicto para visibilizar los puntos problamàtics o bien sentarse en caso de encontrarnos ante infiltrados por dejarlos en evidencia.
Lo más importante es que la convocatoria sea no violenta, como ya hemosespecificado en la llamada.
Inhibidores de frecuencia
Ante las nuevas herramientas policiales, se propone hacer un llamamiento a la gente que vive en el centro de dejar su wifi abierto para permitir a la gente que Twitea o hace streaming encontrar redes de forma rápida desde donde informar y comunicar.
Finalmente, decidimos ir a comer para podernos reunir a las 16 para ultimar la dinamización de la asamblea.
TARDE
ASSAMBLEA GENERAL DEL GRUPO TRANSVERSAL 12m15mBCN 15/04/2012
BLOQUE A: Informaciones del grupo transversal de 12m15m
0. Contextualización
1. Convocatoria del 12M15M
2. Contenidos: grupos
3. 12M
4. 15M
5. Congreso de los pueblos
6. Mayo Global
BLOQUE B: Otras propuestas y debate
BLOQUE C: Turno abierto
******************
BLOQUE A.  Informaciones del grupo transversal de 12m15m
0. Contextualización
Desde hace 6 semanas un grupo de personas nos hemos ido reuniendo a partir de una convocatoria que salió de la comision internacional de Barcelona y el “espai de coordinació” en unas asambleas transversales para preparar el 12 y 15 de mayo de Barcelona. Nos reunimos cada domingo al lado de la glorieta del parque de la ciutadella a las 12h. y se realizará una segunda asamblea general el 6 de mayo en plaza Catalunya para informar de todo el trabajo realizado.
En esta asamblea buscamos exponer el trabajo hecho hasta ahora y conjuntarlo con otras propuestas que puedan haber.
1. Convocatoria del 12M15M
Se presentan las dos propuestas para la convocatoria del 12 de mayo. Finalmente se consensua la siguiente:
Sábado 12 de mayo a las 18h en plaza Catalunya
El recorrido se tratará en la próxima asamblea 15M15M (domingo 22 al mediodía, en el Parc de la Ciutadella)
2. Contenidos y grupos de trabajo
Se lee la convocatoria de llamamiento al 12M15M
grupos:
Se están trabajando varios proyectos:
Talleres 12M15M
 • Grafismo: está trabajando en stencils (talleres que se colgarán por la ciudad, pero que no mancharán las paredes, por lo que son más ecológicos), talleres de teatro, música. Estos talleres se plantean para hazerlos en el edificio 15O, aunque tambien se quiere hacer alguno en la plaza para ir llamando a la movilizacion en espacio público.
 • Des de las jornadas “como acabar con el mal”, dinamizadas por el colectivo enmedio, Se ha buscado una continuidad y se está trabajando en 3 áreas:
 • Reflectantes
 • Acciones fotográficas
 • Tour de bancos.
Info del grupo del colectivo Enmedio: http://enmedio.info
 • Talleres antirepresivos:
Se está trabajando en la idea de regalar a los Mossos una copia del documental “El juego de la muerte”,  que trata sobre los susceptibles que somos las personas a escuchar la voz del mando.
También se quiere realizar una muestra fotográfica con  imágenes que no salen en los medios de las manifestaciones.
5. Congreso de los pueblos
Hemos estado trabajando todo el año y merece la pena debatir sobre el resultado de este trabajo, de ahí que hayamos planteado este “congreso de los pueblos”. Se trata de un un congreso con charlas y eventos con contenidos. Además, habrá una sección que hemos llamado “posters”: cada grupo de trabajo tendrá una pancarta y podrá crear debate con quien lo desee.
Programa:
Día 11 por la tarde y día 13 todo el día: habrá charlas y conferencias.
Día 12 por la mañana: habrá sesión de “posters”
No está consensuado si el día 14 haremos o no sesión.
La próxima reunión para preparar el Congreso de los pueblos es el miércoles 18 en Pza. catalunya. Se necesita la participación de la gente: no sólo personas que vayan a dar charlas, sino también dinamizadores. Se nos puede contactar tamb ién en el mail 12M15MBCN@gmail.com
Queremos también que en este “Congreso de los Pueblos” haya un punto de encuentro para nuevas personas que se quieran involucrar.
(para mas información sobre estos grupos y proyectos podeis consultar el acta anterior)
6. Mayo Global
Durante el mes de mayo hay muchas movilizaciones a nivel intenacional:
La 7ª Biennale de Berlín: Está dedicada a los movimientos 15M, Occupy…Toda la expo será gratuita. Hay una planta del edificio disponible para que trabajemos allí. Será un espacio de encuentro. Tenemos alojamiento y comida y de hecho, la Comisión Cocina ya ha confirmado que irá a hacer paella.
Llegada de las Marchas a París:
El día 21 de abril llegan las marchas a París. Se trata de unas marchas que han salido de otros lugares de Francia hacia la capital coincidiendo con las elecciones francesas
El día 1 de mayo (may day) es el día del trabajador, con numerosas huelgas convocadas en Estados Unidos i una fuerte movilizacion del movimiento occupy
    Ágora Atenas:
El movimiento de las marchas comenzó hace tiempo: primero fué la marcha a Madrid, luego la marcha a Bruselas, y ahora hay una marcha en curso que salió en Niza y llega a Atenas el 5 de mayo. Del 5 al 15 de mayo se realizará Ágora Atenas.
Marcha del millón“: El 6 de mayo en Rusia hay una convocatoria que quiere sacar a un millón de personas a la calle.
El 12 de mayo se realizarán movilizaciones no sólo en Barcelona, sino en todo el mundo. Hay ya mas ciudades confirmadas que para el 15 de octubre.
Bloccupy Frankfurt: Los días 16, 17 y 18 de mayo son días de movilización en Frankfort, donde están las oficinas del Banco Central Europeo y del FMI, todo dentro del distrito financiero de la ciudad. Nos han invitado a participar. Bloccupy Frankfort viene de movimientos más clásicos y quieren iniciar el movimiento con esta acción. El programa es:
 • 1 de mayo realizan una primera movilización
 • 16 y 17: acampada
 • 18: resto de eventos
    Se lleva trabajando en este proyecto 5 meses. Quien quiera participar, puede informarse mejor en: comisiointernacional@gmail.com y en la web de Bloccupy Frankfurt: http://blockupy-frankfurt.org/es
Se abre un turno de palabra para valorar este bloque:
– El día 4 en Vila de Cavalls se iniciará una marcha por los pueblos del Vallés, para llegar el día 12 a la manifestación. La idea es entrar por la meridiana y coordinarse con barrios para llegar en columna a Plaza Catalunya.
– La Comisión de salud se está preparando para prestar asistencia sanitaria durante el 12m15m.
– La Plataforma de Afectados por la Hipoteca realizará acciones en barrios delante de bancos que han deshauciado a familias. Tienen previstas de 50 a 60 acciones para el 12 de mayo.
– Mataró realizará también acciones 12M15M. La asamblea está trabajando todos los domingos para prepararlas. Se invita a la gente de la comarca a sumarse.
BLOQUE B: Debate
(Cada punto de esta sección es una intervención)
 • Falta un lema para la manifestación que sea incluyente. Se nos quiere etiquetar, como si fuésemos un partido y no lo somos. Sugiero un lema que sea inclusivo, como “un mundo mejor es posible”.
 • Sugiero retirar del texto de la convocatoria “retirada de la reforma laboral” y cambiarlo por “retirada de las reformas laborales”, ya que son varias reformas, no sólo una.
 • Sugiero añadir a “no queremos pagar esta crisis” la frase “que ellos han creado”.
 • Sugiero retirar la palabra “gratuitos” de la frase “servicios gratuítos y de calidad”, ya que da la sensación de que los queremos gratis, cuando en realidad ya los etamos pagando. Sugiero cambiar “repartición del trabajo” por “repartición de la riqueza”.
 • Este texto de la convocatoria es un punto de partida, invitamos a cada grupo a hacer su propio llamamiento.
 • Sugiero no hablar de “trabajo”. Trabajar para generar economía es absurdo.
 • Durante este año se han ido trabajando diferentes líneas de alternativas ¿por qué no hacer una asamblea final tras el 12M15M para hablar de todas estas alternativas y que así la gente pueda conocer las alternaticas de autogestión?
 • Se ha hablado de la Biennale. Es necesario saber que el mercado del arte es de los mercados en los que se blanquea más dinero en todo el mundo.
 • La idea de este texto es que sea un eje para movilizar en este periodo, no es una carta final. Sería una buena idea realizar un vídeo por cada punto de las reivindicaciones.
 • Sugiero incluir como uno de los puntos de las reivindicaciones una denuncia de la represión y la reforma del código penal.
 • Sugiero incluir una mención al trabajo reproductivo y de los cuidados, que está reconocido laboralmente. Las mujeres con la crisis tienen que asumir más carga (guarderías, cuidado de enfermos, etc.,)
 • No podemos debatir la propuesta de contenidos eternamente.
 • Sugiero añadir como punto de denuncia la carrera armamentística: hablar de Libia, Siria…
Propuesta de trabajar en un documento común, un gdocs donde podamos hacer aportaciones y sugerencias. El documento se puede publicar en el blog 12M15M con enlace a este gdocs.
Continuamos con las intervenciones:
 • No olvidemos por qué estamos aquí: por la lucha de nuestros derechos civiles. Para romper con la lógica del miedo las palabras han de ser inclusivas. Somos un movimiento pacífico e inclusivo y tenemos que demostrar que no tenemos miedo. No pretendamos volcar todas las reivindicaciones que queremos realizar en el 12M.
 • Este viernes salí a colgar unos carteles y nos denunciaron. Quieren evitar todo tipode movilización. Propongo que colguemos las pancartas en nuestros balcones, porque allí no podrán quitárnoslas.
 • Sugieron que el 12M15 estemos en la plaza para hacer cosas, no para hablar. Siempre hablamos, y la gente ya tiene sus ideas; tenemos que pensar la plaza como un espacio para organizarnos y hacer cosas. Yo no quiero hablar en la plaza. 
 • Hay gente que dice que esto de hablar es pesado, pero se están expresando deseos. Lo primero que hace la represión es suprimir los deseos, 
 • El día 12 tenemos que ser un poco concretos con las reivindicaciones. Respecto a las puntualizaciones de compañeros anteriormente, sugiero insertar las frases “defensa de derechos democráticos y no a la escalada represiva” y “economía de las curas”. 
 • Sugerencia de hacer llamamiento sin puntos concretos.
Se recuerda que esto es sólo una exposición de las ideas que se han ido recabando en las reuniones de los domingos por la mañana en Ciutadella. Si alguien quere participar, puede asistir allí a las 12hrs. los domingos. Las actas se van a ir subiendo en la web. Se recuerdan los canales:
Twitter: 12M15MBCN
Facebook:  12M15MBCN
Web: 12M15M.acampadadebarcelona.org
Continúan las intervenciones:
 • Queremos otro sistema, y para que eso se produzca necesitamos una estrategia inteligente.
 • El próximo día 19 a las 19hrs. el grupo de REforma del Sistema Electoral realizará una charla sobre la ley de transparencia. Será en el Pati Llimona (detrás del Ayuntamiento).
 • Tenemos que volver a pronunciarnos en contra de la violencia. El 29M ha hecho mucho daño dentro del movimiento. Una gran parte de la población sabe que hay que cambiar algo pero no están de acuerdo con la violencia. Tras la limpieza de Catalunya lo teníamos claro y ahora deberíamos decirlo de nuevo. 
Se finaliza la asamblea.
Advertisements

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: