#QueesvagilaTroica Manifest Lisboa

És necessari fer alguna cosa extraordinària. És necessari prendre els carrers i les places de les ciutats i els nostres camps. Unir les veus, les mans. Aquest silenci ens mata. El soroll del sistema mediàtic dominant ressona en el silenci, reprodueix el silenci, teixeix xarxes de mentides que ens adormen i aniquilen el desig. És necessari fer alguna cosa contra la resignació i la submissió, contra l’obstrucció de les idees, contra la mort de la voluntat col·lectiva. És necessari convocar  les veus de nou, els braços i les cames de totes i tots els que sabem que en els carrers es decideix el present i el futur. És necessari vèncer la por que hàbilment ha estat disseminada i, d’una vegada per totes, entendre que no tenim ja quasi res a perdre i que arribarà el dia en el que ho haurem perdut tot perquè vàrem callar i, sols, vàrem desistir.
El saqueig (préstec, ajuda, rescat, noms que li van donant conforme la mentida que ens volen explicar) ha arribat i amb ell la aplicació de mentides polítiques devastadores que impliquen l’augment exponencial de l’atur, de la precarietat, de la pobresa i de les desigualtats socials, la venta de la majoria dels actius de l’Estat, les retallades compulsives en la seguretat social, en l’educació, en la salut (que es pretén privatitzar) en la cultura i en tots els serveis públics que serveixen a les poblacions, per tal que tot el diner sigui canalitzat per pagar i enriquir a qui especula amb el deute sobirà. Després de més d’un any d’austeritat sota intervenció externa, les nostres perspectives, les perspectives de la majoria de les persones que viuen a Portugal són cada vegada pitjors.
L’austeritat que ens imposen i que ens destrueix la dignitat i la vida no funciona i destrueix la democràcia. Qui es resigna a governar sota el memoràndum de la Troika entrega els instruments fonamentals de la gestió del país a les mans dels especuladors i dels tecnòcrates, aplicant un model econòmic que es basa en la llei de la selva, del més fort, menyspreant els nostres interessos en tant que societat, les nostres condicions de vida, la nostra dignitat.
Grècia, Espanya, Itàlia, Irlanda, Portugal, països ostatges de la Troika i de l’especulació financera, perden la sobirania i empobreixen, així com tots els països als qui s’imposa aquest règim d’austeritat. Contra la inevitabilitat d’aquesta mort imposada i anunciada és necessari fer quelcom d’extraordinari.
És necessari construir alternatives, pas a pas, que parteixin de la mobilització de les poblacions d’aquests països i que ciutadans i ciutadanes gregues, espanyoles, italianes, catalanes, portugueses i totes les persones s’ajuntin, concentrant accions, lluitant per les seves vides i unint les seves veus.
Ens volen sotmetre i forçar a acceptar l’atur, la precarietat i la desigualtat com a mode de viure, respondrem amb la força de la democràcia, de la llibertat, de la mobilització i de la lluita. Volem prendre per la nostra mà les decisions del present per construir el futur.
Aquesta és una crida d’un grup de ciutadans i ciutadanes de diverses àries d’intervenció i marcs polítics.
Ens dirigim a totes les persones, col·lectius, moviments, associacions, organitzacions no-governamentals, sindicats, organitzacions polítiques i partidàries que concordin amb les bases d’aquesta crida per tal que s’ajuntin al carrer el dia 15 de setembre.
Ens han dividit per oprimir-nos. Ajuntem-nos per alliberar-nos!

Advertisements

One Trackback to “#QueesvagilaTroica Manifest Lisboa”

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: