Carta d’un company des del Brasil assistint a la massacre dels Guaranis-kaiowá/Carta de un compañero desde Brasil asistiendo a la masacre de los guaraní-kaiowá

[Castellano más abajo]

[CAT]

Estimats. Sóc el Dídac, de la UB/Plaça Catalunya/el de Lisboa, etc. La majoria em coneixeu bé. Us escric a vosaltres, en qui confio. Confesso: TINC POR, ajudeu-me i ajudeu-nos. Us necessito. Us necessitem. Els indígenes guarani-kaiowá del Brasil us necessiten: jo seré amb ells del 22 de desembre fins a mitjan gener. Tots correm perill de mort. Ells estan sent massacrats (sisplau, rumieu bé el significat de les paraules, mas-sa-crats, assassinats) setmanalment pels ‘fazendeiros’ i pels paramilitars (“jagunços”) contractats pels propis fazendeiros, grans terratinents i propietaris del gran capital internacional de l’agronegoci (soja, sucre, blat de moro). Perquè estan tornant a les seves terres d’on els van expulsar durant l’última dictadura brasilera.
Porten dos mesos fent una crida d’ajuda internacional. S’ha organitzat una Comissió d’Observadors Internacionals per al procés de reocupació de terres que està sent dut a terme enguany, ara, última quinzena d’aquest mes i prima del proper, ve el plat fort. Amb tot, només serem unes 20 persones no indígenes acompanyant-los. Repeteixo, llegiu amb atenció, sisplau. Unes vint persones ‘occidentals’, tots brasilers i jo l’únic estranger, anem com a observadors internacionals a ajudar-los en les reocupacions. Ja van centenars de morts en els últims anys. Desenes enguany. Nens també.
Marxem demà dia 21, arribem a Ataquara, a l’estat de Mato Grosso do Sul, a prop del Paraguai, dissabte 22. Enmig del conflicte, de l’ocupació i dels assassinats (tirotejos durant invasions dels terratinents i de la policia).
Necessitem MOLTA, SISPLAU GENT, CONFIO EN VOSALTRES, MOLTA DIFUSIÓ INTERNACIONAL EN IDIOMES DIFERENTS, CAL PRESSIÓ INTERNACIONAL AL BRASIL, sobre mi recau molt de pes de difusió internacional, clau per a l’èxit.
Els fazendeiros estan vigilant el procés i tenen por que s’internacionalitzi. Si ens disparen (farem tot el que els indígenes facin), cosa més que probable atesa la gravetat del conflicte, havent-hi un europeu, hi haurà conflicte diplomàtic, i el Brasil es veurà forçat a donar explicacions i a
deixar de recolzar els terratinents, que fan de pistolers ells mateixos.
Sisplau, difusió internacional sisplau. Mitjans alternatius, contra-mèdia, radios, internet, diaris, AJUDA SISPLAU, DIFUSIÓ.
Parlem de vides. Tinc por. Tots en tenim, tret dels indígenes, que s’estan suicidant setmanalment. Us demano això: difusió, el procés va del dia 22 fins a mitjan gener. Necessitem pressió internacional, opinió pública, debat. Només heu de mirar diàriament el blog i divulgar i fer pressió:http://solidariedadeguaranikaiowa.wordpress.com/
No tindrem comunicació amb ningú (surto demà): no hi ha aliments, habitatge, condicions ambientals ni sanitàries, ni llum ni per descomptat internet ni mòbil.
Sisplau.
Dídac
http://solidariedadeguaranikaiowa.wordpress.com/

[CAST]

Carta de un compañero desde Brasil asistiendo a la masacre de los guaraní-kaiowá

Queridos. Soy Didac, de la UB / Plaza Catalunya / el de Lisboa, etc. La mayoría me conocéis bien. Os escribo a vosotros, en quien confío. Confieso: TENGO MIEDO, ayúdame y ayúdanos. Os necesito. Os necesitamos. Los indígenas guarani-kaiowá de Brasil le necesitan: yo estoy con ellos el 22 de diciembre hasta mediados de enero. Todos corremos peligro de muerte. Ellos están siendo masacrados (por favor, pensar muy bien el significado de las palabras, ma-sa-crados, asesinados) semanalmente por los ‘fazendeiros’ y por los paramilitares (“jagunços”) contratados por los propios fazendeiros, grandes terratenientes y propietarios del gran capital internacional del agronegocio (Soja, azúcar, maíz). Porque están volviendo a sus tierras de donde los expulsaron durante la última dictadura brasileña.
Llevan dos meses haciendo un llamamiento de ayuda internacional. Se ha organizado una Comisión de Observadores Internacionales para el proceso de reocupación de tierras que está siendo llevado a cabo este año, ahora, última quincena de este mes y delgada del próximo, viene el plato fuerte. Con todo, sólo seremos unas 20 personas no indígenas acompañándolos. Repito, lea con atención, por favor. Unas veinte personas ‘occidentales’, todos brasileños y yo el único extranjero, vamos como observadores internacionales a ayudarles en las reocupación. Ya cientos de muertos en los últimos años. Decenas año. Niños también.
Marchamos mañana día 21, llegamos a Ataquara, en el estado de Mato Grosso do Sul, en Cerca del Paraguay, el sábado 22. En medio del conflicto, de la ocupación y de los asesinatos (tiroteos durante invasiones de los terratenientes y de la policía).Necesitamos MUCHA GENTE , POR FAVOR, confiamos en VOSOTROS, MUCHA DIFUSIÓN INTERNACIONAL EN IDIOMAS DIFERENTES, HAY PRESIÓN INTERNACIONAL EN BRASIL, sobre mí recae mucho peso de difusión internacional, clave para el éxito.
Los fazendeiros están vigilando el proceso y temen que se internacionalice. Si nos disparan (haremos todo lo que los indígenas hagan), muy probable dada la gravedad del conflicto, habiendo un europeo, habrá conflicto diplomático, y Brasil se verá forzado a dar explicaciones y a dejar de apoyar a los terratenientes, que hacen de pistoleros ellos mismos. Por favor, difusión internacional por favor. Medios alternativos, contra-media, radios, internet, periódicos, AYUDA POR FAVOR, DIFUSIÓN.
Hablamos de vidas. Tengo miedo. Todos tenemos, salvo los indígenas, que están suicidándose semanalmente. Os pido esto: difusión, el proceso del día 22 hasta mediados de enero. Necesitamos presión internacional, opinión pública, debate. Sólo tiene que mirar diariamente el blog y divulgar y hacer presión: http://solidariedadeguaranikaiowa.wordpress.com/
No tendremos comunicación con nadie (salgo mañana): no hay alimentos, vivienda, condiciones ambientales ni sanitarias, ni luz ni por supuesto Internet ni móvil.
Por favor.
Dídac

http://solidariedadeguaranikaiowa.wordpress.com/

Source: email.

One Comment to “Carta d’un company des del Brasil assistint a la massacre dels Guaranis-kaiowá/Carta de un compañero desde Brasil asistiendo a la masacre de los guaraní-kaiowá”

  1. Solidaridad y apoyo, creando nota en scoop.it y pronto difundiendo.

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: